Статьи

Інфрачервона плівка сьогодні стала гідною альтернативою нагрівальним матам. Вона вважається менш потужною за деякі інші системи нагрівання підлогового покриття, проте відрізняється рядом переваг, що роблять її дійсно універсальною. Такою, що підходить для різних поверхонь, у тому числі і делікатного паркету.

Плівка інфрачервона абсолютно безпечна і представлена сьогодні в широкому асортименті. Головне підібрати довжину та потужність системи, виходячи з характеристик кімнати, а також комфортної для вас температури повітря у приміщенні.

Переваги інфрачервоної плівки

Інфрачервона плівка є порівняно новим видом теплої електричної підлоги, яка, втім, завойовує більшу популярність з кожним роком. Усе тому, що подібні системи відрізняються рядом переваг:

  1. Вигідна вартість. Плівка коштує дешевше, наприклад за алюмінієві нагрівальні мати.
  2. Просте та швидке встановлення. Плівка монтується безпосередньо під підлогове покриття.
  3. Відповідність усім стандартам безпеки. Інфрачервоне випромінювання, яке виділяє плівка, є абсолютно безпечним і не впливає на здоров'я людини.
  4. Компактність. Товщина плівки рідко перевищує 20 мм. Це дозволяє монтувати систему, не забираючи корисну площу кімнат. Плівки особливо доречні у низьких приміщеннях.
  5. Швидке нагрівання підлогового покриття.
  6. Економне споживання електроенергії.
  7. Великий вибір плівкової підлоги за розмірами. Ширина може варіюватися від 30 до 100 см.

З недоліків можна назвати хіба що доволі слабке нагрівання підлогового покриття. Саме тому інфрачервона плівка не рекомендована, наприклад в холодні приміщення або під керамічну плитку.

Як обрати інфрачервону плівку для облаштування теплої підлоги

Для того, щоб після встановлення та підключення до електромережі система теплої підлоги працювала найкращим чином і забезпечувала потрібну температуру в приміщенні, ставши доповненням до центрального опалення, потрібно ретельно підійти до вибору плівки. Враховуйте кілька важливих критеріїв:

  1. Довжина рулонів. Так, інфрачервона плівка продається у рулонах. Ширина представлена кількома стандартними параметрами, зокрема 50, 80 або 100 см. З довжиною потрібно визначитися завчасно. Вона залежатиме від площі та планування приміщення.
  2. Потужність системи. Для більш теплих кімнат, де потрібно лише підтримувати комфортну температуру, можна обирати інфрачервону плівку з потужністю до 150 Вт/м2. Вона достатньо прогріє підлогу для того, щоб ви могли переміщуватися нею босоніж. Якщо ж хочете сильніше нагріти підлогове покриття, надавайте перевагу системам з показником потужності від 220-250 Вт/м2.

Звертайте також увагу на виробників. Обирайте бренди, яким дійсно можна довіряти. Перевіряйте, чи представлена в магазині продукція є сертифікованою і має гарантії від виробника чи продавця.



До списку