Новини
Економіка України у поточному році знаходиться у надзвичайно складному становищі. Анексія АР Криму, військовий конфлікт у провідних промислових регіонах країни, розбалансування фінансової системи та торгівельні обмеження створюють надзвичайно негативний фон для розвитку нашої держави.
З метою вирішення ряду найнагальніших проблемних питань Верховною Радою прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2014 рік“ (далі — Закон №1622-VII), який набув чинності 03 серпня 2014 року та передбачає зокрема, що перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб — підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються протягом серпня — грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб'єкта господарювання щодо його перевірки.
Згідно з Положенням територіальне управління Держгірпромнагляду в Одеській області здійснює державний нагляд (контроль) за додержанням законодавства з охорони праці щодо юридичних та фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю та контроль за дотриманням вимог Технічних регламентів, віднесених до сфери його відповідальності (державний ринковий нагляд).
Задля виконання Закону №1622-VII начальником територіального управління Держгірпромнагляду в Одеській області Присяжнюком І. В. видано наказ, яким посадових осіб територіального управління зобов'язано забезпечити припинення проведення планових та позапланових заходів протягом передбаченого Законом №1622-VII періоду.
У зв'язку з припиненням проведення перевірок на суб'єкти господарювання, в особі їх керівників, покладається підвищена відповідальність. Ця відповідальність передбачає високий рівень самоорганізації та контролю за дотриманням вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, промислової безпеки та державного ринкового нагляду, а також безпекою виробництва, застосуванням машин та механізмів підвищеної небезпеки, введенням в обіг/розповсюдження продукції, на яку поширюються вимоги Технічних регламентів. Особливого значення набуває соціальна відповідальність роботодавців перед своїми працівниками, направлена на запобігання виникненню аварій та нещасних випадків, які можуть призвести до травмування та виникнення професійних захворювань у працівників. Запорукою чому стане постійна робота керівництва підприємств над виявленням небезпечних факторів та управлінням ризиками.
Ми впевнені, що даний період, який безумовно є непростим як для підприємств так і для всього суспільства в цілому, необхідно використати раціонально, у тісній співпраці та взаємодії між державними контролюючими органами та суб'єктами господарювання. Задля чого територіальне управління пропонує юридичним та фізичним особам-підприємцям методичну та консультативну допомогу з питань, що належать до його компетенції.
Для досягнення даної мети територіальне управління розробило та затвердило План превентивних заходів на серпень-грудень 2014 року. У рамках його передбачено: проведення круглих столів, семінарів-нарад, прийом представників підприємств, надання методичної допомоги, проведення бесід, інформаційно-роз'яснювальної роботи, організація навчання та перевірок знань посадових осіб, тощо.
Закликаємо підприємства, установи та організації до співпраці, порозуміння та відповідальності. Що в поєднанні зі спільної роботою у тандемі дозволить уникнути порушень вимог чинного законодавства та зберегти життя і здоров'я працюючих.



До списку новинВпередНазад