Новини

Мешканці села Джурин Шаргородського району самовільно проводять видобуток пиляного вапняку у не законсервованій шахті ТОВ «Джуринського шахтоуправління». Це інспектори теруправління з'ясували під час перевірки шахти пиляного вапняку.

Продовжується самовільна розробка і шахти пиляного вапняку Сапіжанка 2, що навесні вже призвело до надзвичайної ситуації: внаслідок провалів земної поверхні було зруйновано два житлових будинки.

Керівництво теруправління звернулось до органів місцевої влади, арбітражного керуючого підприємства «Світанок» та прокуратури з вимогою вжити заходів по консервуванню шахт та забороною самовільної розробки родовищ корисних копалин.

Нагадаємо, що два роки тому проблема самовільної розробки штолень у Джурині піднімалась теруправлінням на сесії обласної ради аби привернути увагу голів місцевих органів самоврядування щодо виконання статті 9 кодексу «Про надра» щодо недопущення самовільної розробки родовищ корисних копалин на території громад.

Систематично інспектори управління Держгірпромнагляду надають інформацію у прокуратуру, районну та обласну адміністрацію, аби припинили нелегальне виробництво. Незаконна розробка родовищ — це розкрадання природніх ресурсів держави, небезпека для людського життя і непоправна шкода навколишньому середовищу. Через порушення технологій видобутку у штольнях може в будь-який момент статись обвал. Кілометрові копальні проходять під трасою державного значення Немирів-Могилів-Подільський та приватними будинками.

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області звертається до мешканців тих населених пунктів, де ведеться незаконний видобуток корисних копалин, з вимогою припинити нелегальні роботи аби вберегти своє життя та життя інших людей.

Прес-служба територіальногоуправління

Держгірпромнагляду уВінницькійобласті




До списку новинВпередНазад