Новини

На сьогодні теруправлінням Держгірпромнагляду перевірено 11 дитячих оздоровчих закладів Херсонщини, щодо стану охорони праці та безпеки функціонування протягом курортного сезону. 7 з них розміщені у Скадовському районі та 4 у Генічеському.

Під час обстежень виявлено 54 порушення, до адміністративної відповідальності притягнуто 1 посадову особу ДОЗ «Голубе полум'я», с. Стрілкове Генічеського району.

Зокрема з'ясовано, що у деяких дитячих оздоровчих закладах відсутні дозволи органів Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію об'єктів, обладнання підвищеної небезпеки; не проведено вимірювання опору ізоляції заземлюючих пристроїв; не проведено випробування та не складено акти готовності обладнання дитячих майданчиків до безпечної експлуатації. Такі порушення характерні для ДОТ «Сокіл» ОК «Запоріжжя» Відокремленого структурного підрозділу «Запорізьке БМЕУ №3», с. Генгірка Генічеського району, ДОТ «Буревісник» ОК «Азов» ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», с. Щасливцеве Генічеського району.

Також посадові особи теруправління взяли участь у семінар-нарадах Генічеського та Скадовського районів щодо підготовки оздоровчих, у тому числі дитячих закладів, до роботи у літній період.

На цих нарадах фахівці теруправління звернули увагу власників та керівників оздоровчих закладів на особливості підготовки закладів відпочинку до безпечної роботи у літній оздоровчий період, надали роз'яснення та консультації щодо вимог нормативно-правових актів. Також, при проведенні перевірок державними інспекторами теруправління проводились наради з працівниками оздоровчих закладів, де роз'яснювались чинні вимоги для забезпечення належного та безпечного функціонування цих закладів.




До списку новинВпередНазад