Новини
На виконання наказу генерального директора ТОВ "ІНТЕРТЕЛЕКОМ" Акулова Б.М. від 31.10.2013 року № 2397-ОД «Про затвердження плану-графіку включення базових станцій в роботу в 4 кварталі 2013 року» начальником Херсонського відділення ТОВ "ІЕТЕРТЕЛЕКОМ" Сидоренко Л.Ф. 02 грудня 2013 року було видано розпорядження на виконання робіт з підготовки до експлуатації базової станції в селищі Біла Криниця Великоолександрівського району Херсонській області.
Для виконання робіт 03 грудня 2013 року о 09 годині ранку з міста Херсон, на службовому автомобілі ВАЗ-2104, державний номер ВН3183ВК, виїхала бригада співробітників ТОВ "ІНТЕРТЕЛЕКОМ" в складі водія Черепньова О.В., інженера-енергетика Савельєва О.В., інженерів електрозв'язку Євсєєва О.К., Ілляшенко В.С. та Шпанова Д.Л.
Після виконання робіт, на зворотньому шляху до міста Херсон, між 87 та 86 кілометрами автодороги Високопілля- Велика Олександрівка- Берислав, в районі селища Брускинське Великоолександрівського району, близько 18 години 45 хвилин, службовий автомобіль бригади зітхнувся з зустрічним автомобілем RENAULT-KANGOO, державний номер ВТ5826АЕ, під керуванням Іващенко Петра Володимировича, 1974 року народження. Від зіткнення ВАЗ розвернуло та перекинуло на лівий бік. На задньому сидінні знаходились Шпанов Д.Л., Євсєєв О.К. та Савельєв О.В., які після зупинки самостійно вибрались з машини, за допомогою водіїв інших автомобілів, які зупинились для надання допомоги, поставили свій автомобіль на колеса та дістали з нього Ілляшенко В.С.
Євсєєв О.К. повідомив про дорожньо-транспортну пригоду службу 103, свого керівника Сидоренка Л.Ф. та свою дружину. Через 10-15 хвилин прибули бригади швидкої медичної допомоги та служби надзвичайних ситуацій. За допомогою спеціальних приладів із службового автомобіля був евакуйований водій Черепньов О.В., який скінчився на місці пригоди. Згідно висновку судово-медичної експертизи від 09.01.2014 року № 80, смерть наступила внаслідок тяжкої політравми у вигляді множинних переломів ребер, відкритого перелому лівого стегна, розриву внутрішніх органів, які супроводжувались внутрішньопорожнинними крововиливами. Етиловий алкоголь в його крові не виявлений.
Водій автомобіля RENAULT-KANGOO Іващенко П.В. помер в лікарні від отриманих тілесних ушкоджень. Судово-токсикологичною експертизою в його крові виявлено етиловий алкоголь в кількості 2,31 проміле.
Спеціальним розслідуванням встановлені причини настання нещасного випадку:
— незадовільне функціонування, недосконалість або відсутність системи управління охороною праці. Порушення роботодавцем вимог ст.13 Закона України «Про охорону праці» щодо забезпечення функціонування системи управління охороною праці, а саме незабезпечення контролю за додержанням відповідальними посадовими особами підприємства обов'язків з вирішення питань охорони праці;
— відсутність або неякісне проведення інструктажу. Порушення вимог п.п.6.3, 6.4 НПАОП-0.00-4.12.05 «Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці»;
— допуск до роботи без навчання та перевірки знань з питань охорони праці. Порушення ст.18 Закону України «Про охорону праці», п.3.1 НПАОП-0.00-4.12.05 «Типового положення про порядок проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці»;
— відсутність або неякісне проведення медичного обстеження (професійного добору). Порушення роботодавцем вимог ст.5 Закону України «Про охорону праці»;
— порушення правил безпеки руху. Порушення іншою особою п.п.2.3, 2.9, 10.1, 11.2 Правил дорожнього руху України
— травмування (смерть) внаслідок протиправних дій інших осіб. Порушення іншою особою п.п.2.3, 2.9, 10.1, 11.2 Правил дорожнього руху України, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди із смертельним наслідком.



До списку новинВпередНазад