Новини

Члени колегії звернули увагу на системну роботу підприємства щодо приведення умов праці у відповідність з вимогами нормативно-правових документів. Зокрема, КЕП «Чернігівська теплоелектроцентраль» виконано всі заходи, запропоновані комісією зі спеціального розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався на підприємстві у 2013 році. Також, вжито вичерпних заходів щодо недопущення аварій, подібних до такої, що призвела минулого року до загибелі працівників на Вуглегірській ТЕС. На даний час затверджені комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, створення безпечних і нешкідливих умов праці.

Разом з тим, у ході перевірки виявлено 149 порушень вимог нормативно- правових актів з охорони праці. Керівнику КЕП «Чернігівська теплоелектроцентраль» видано 7 розпорядчих документів. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 6 посадових осіб та 6 працівників. При цьому, підприємством невідкладно було розпочато виконання вимог приписів, виданих за результатами перевірки.

З урахуванням вищезазначених фактів та за підсумком їх обговорення колегія визнала роботу з охорони праці КЕП «Чернігівська теплоелектроцентраль» фірми «ТехНова»

недостатньою. Рішенням колегії підприємству встановлено стислий термін виконання плану заходів з приведення умов праці у відповідність з діючими нормами і правилами.

Довідка

КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова» є виробником та постачальником електричної та теплової енергії підприємствам та населенню Чернігова.Сумарна теплова потужність — 609 Гкал/год, електрична — 210 МВт.

Перша черга ТЕЦ — чотирі енергетичні котли БКЗ-210-140 ПТ та два турбогенератори по 50 МВт введена в дію у 1961-1964 роках. Їх основне паливо — антрацитний штиб АШ, резервне — природний газ.

Друга черга введена в дію у 1974 році і має 1 турбогенератор 110 МВт, 1 енергетичний котел Е 420/140 ГМ. Основне паливо — мазут, допоміжне — природний газ. З 1995 року основне паливо — природний газ. Розгалуженість теплових мереж становить: магістральних — 42,5 км, розподільчих — 102 км.

Підприємство забезпечує теплоносієм 588 житлових будинків, 549 споживачів тепла житлово-комунальних господарств, 59 дитячих садків та шкіл, 277 бюджетних абонентів.




До списку новинВпередНазад