Новини

Питання підготовки агропромислового комплексу Великолепетихського району до збирання врожаю зернових і зернобобових культур обговорено під час Колегії райдержадміністрації. У засіданні взяв участь представник теруправління Держгірпромнагляду у Херсонській області.

Під час обговорення питання, учасники звернули особливу увагу на заходи з попередження виробничого травматизму під час зернозбиральної компанії.

У своєму виступі головний державний інспектор промислової безпеки та охорони праці Микола Єложенко повідомив, що минулого року на підприємствах АПК Херсонщини було травмовано 24 працівника, проти 36 у 2012 році. Четверо з них загинули, тоді як у 2012-му смертельні виробничі травми отримали 5 осіб.

У І кварталі поточного року рівень загального травматизму знизився на 5 випадків, і становить 1 проти 6 постраждалих за відповідний період 2013р. Смертельних травмувань з початку року не зареєстровано, на відміну від І кварталу 2013-го, коли загинув 1 працівник.

За словами фахівця теруправління Держгірпромнагляду, не зважаючи на зменшення кількості нещасних випадків в агропромисловому комплексі Херсонщини, рівень виробничого травматизму в галузі потребує подальшого зниження, зокрема суттєвих кроків, спрямованих на поліпшення стану охорони праці аграріїв.

З цього приводу державний інспектор наголосив на необхідності приведення до належного стану сільгосптехніки у районі, розробки чітких заходів з безпечного проведення зернозбиральних робіт, дотримання вимог з охорони праці при підготовці зернових майданчиків та зерноприймальних пунктів до прийняття врожаю 2014 року.




До списку новинВпередНазад