Новини
Рішення про анулювання дозволу Держгірпромнагляду у ПАТ «КСУМ», яке спеціалізується на експлуатації баштових кранів, прийнято на засіданні колегії територіального управління.

Підставою для позбавлення підприємства дозвільного документа є грубе порушення законодавства з охорони праці, в результаті чого загинув машиніст баштового крану через падіння башти разом з опорно-поворотним пристроєм та стрілою.

Основною причиною настання нещасного випадку, як з'ясувала комісія зі спеціального розслідування, є незадовільний технічний стан баштового крану КБ-403А. Також встановлено, що неякісно було проведено уповноваженою організацією НВФ «Промсервіс-діагностика» експертне обстеження крану, зокрема, не проведено дослідження металевих конструкцій та зварних з'єднань ходової рами крану.

Окрім того, члени колегії прийняли рішення й про анулювання права на проведення технічного огляду та/або експертного обстеження експертами технічними НВФ «Промсервісдіагностика» В.Полєтаєвим та Г. Д'ячеком, які нефахово провели експертизу зазначеного крану.

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад