Новини

Проблема отруєння та загибелі працівників комунальних підприємств під час виконання газонебезпечних робіт у колодязях залишається актуальною з настанням літньої спеки. У цей час зростає кількість нещасних випадків. Підвищується температура навколишнього середовища та каналізаційних стоків, починаються біохімічні процеси бродіння та активне виділення небезпечних каналізаційних газів, знижується вміст кисню в повітрі робочої зони. Від цього, відповідно, зростає й ризик отруєння виконавців робіт.

Фахівці Держгірпромнагляду продовжують нагадувати всім працівникам регіону, спеціалістам служб охорони праці та керівникам підприємств про необхідність дотримання норм безпечного проведення робіт, які забезпечують збереження життя та здоров`я в процесі трудової діяльності.

Для попередження нещасних випадків при виконанні газонебезпечних робіт у каналізаційних системах постійно проводяться перевірки підприємств, які експлуатують каналізаційні мережі.

З метою попередження нещасних випадків теруправління Держгірпромнагляду спільно з департаментом житлово-комунального господарства облдержадміністрації планує проведення семінарів-нарад із безпеки праці.

Також Теруправління звернулось до керівників підприємств з вимогою посилити відомчий контроль за дотриманням заходів безпеки робітниками в місцях проведення газонебезпечних робіт, забезпечити бригади необхідними засобами захисту — протигазами, засобами контролю повітряного середовища та рятувальними мотузками, як того вимагають чинні правила з охорони праці.

Прес-служба Держгірпромнагляду у Кіровоградській області.




До списку новинВпередНазад