Новини

Підбив підсумки дводенної роботи конференції заступник Голови Держгірпромнагляду України Степан Дунас. Вже вдруге за півроку проводиться аналогічна конференція, що свідчить про послідовне впровадження в Україні передового європейського досвіду в сфері промислової безпеки та охорони праці. Адже оцінка та управління ризиками — це той інструмент, яким можна реально впливати на рівень травматизму як на окремому виробництві, так і в галузях.

Заступник Голови наголосив, що методика з управління ризиками на підприємствах має бути невід'ємною частиною системи управління охороною праці та є життєво необхідною для підприємств з роботами підвищеної небезпеки, зокрема, гірничозбагачувальних комбінатів, металургійних та вуглевидобувних підприємств.

Впровадження методик з управління ризиками є нагальним напрямом роботи Держгіпромнагляду. Для її реалізації, в першу чергу, потрібні зміни в законодавстві, також в організації роботи служб охорони праці, а найголовніше — у свідомості і роботодавців, і наглядовців. До співпраці необхідно залучати і органи місцевої влади.

Важливим заходом в рамках конференції став тренінг, на якому представники підприємств набули досвіду та навичок управління ризиками.

Насамкінець учасникам конференції вручено сертифікати.




До списку новинВпередНазад