Новини

У першому кварталі 2014 року теруправлінням Держгірпромнагляду в Одеській області проведено перевірки стану промислової безпеки та охорони праці сільськогосподарських підприємств та суб'єктів господарювання, які зберігають та переробляють зерно. Підставою для перевірок стало зростання травматизму в галузі агропромислового комплексу, а саме на підприємствах зі зберігання та переробки зерна у 2013 році.

Це стосується товариств з обмеженою відповідальністю «Затишанське хлібоприймальне підприємство», «Олімпекс Купе Інтернешнл» (зерновий елеватор), «Батьківщина», «Зернопродукт» та ПрАТ «Любашівський елеватор».

Під час перевірок державними інспекторами було виявлено 742 порушення законодавства і нормативно — правових актів з охорони праці та видано 31 припис про усунення виявлених порушень вимог законодавства про охорону праці. До адміністративної відповідальності притягнуто 36 посадових осіб, з них 24 перших керівники.

Перевірками з'ясовано: більшість підприємств проводить експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, не отримавши дозволу Держгірпромнагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки; не проводиться технічне діагностування та повне технічне опосвідчення підйомних механізмів; фактичний стан виробництва не відповідає вимогам промислової безпеки та охорони праці, які передбачені умовами дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме: зварювальних, газополуменевих, робіт із збереження та переробки зерна; авто- та електронавантажувачі не пройшли повне технічне опосвідчення.

Для недопущення зазначених недоліків в районах області постійно проводяться наради з керівниками сільськогосподарських підприємств з питань підготовки та проведення весняно-польових робіт, стану безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт, про створення на всіх підприємствах, в установах, організаціях безпечних і нешкідливих умов праці.




До списку новинВпередНазад