Новини

За ініціативи Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України з 20 до 21 травня у Карпатському експертно-технічному центрі (м. Івано-Франківськ) проведено семінар-нараду з питань здійснення державного нагляду за промисловою безпекою та охороною праці суб'єктів господарювання, що експлуатують пасажирські підвісні канатні дороги (ППКД).

Підставою для проведення семінару стало розроблення нової редакції Правил будови і безпечної експлуатації пасажирських підвісних канатних доріг, які були введені у дію у березні поточного року.

У семінар-нараді взяли участь представники центрального апарату Держгірпромнагляду України, територіальних управлінь, Експертно-технічних центрів, організацій, які брали участь в розробці «НПАОП 60.2-1.02-14 Правила будови і безпечної експлуатації пасажирських підвісних канатних доріг», спеціалізованих монтажних організацій та суб'єктів господарювання, що їх експлуатують, зокрема туристичного комплексу (ТК) «Буковель».

У перший день роботи семінару-наради учасники обмінялись думками та практичним досвідом щодо конструювання, монтажу, експлуатації та моніторингу технічного стану ППКД. Наголошено, що введення нових Правил в 2014 році є актуальним і своєчасним, оскільки до цього часу використовувались правила 40-річної давності.

Акцентовано увагу учасників на вимогах безпеки до будови обладнання пасажирських підвісних канатних доріг, вимогах щодо виготовлення, монтажу, демонтажу, налагодження, ремонту і модернізації ППКД, вимоги до експлуатації ППКД.

Другий день роботи семінару проведено у ТК «Буковель», де учасники мали змогу ознайомитись із сучасним устаткуванням ППКД, організацією аварійно-рятувальних робіт та обслуговуванням гірськолижних схилів, інфраструктурою курортного комплексу та помилуватися мальовничою природою Карпат.

Фахівцями ДП «Карпатський ЕТЦ» було організовано демонстраційно-навчальне проведення технічних оглядів металоконструкцій, основних вузлів, механізмів та канатів ППКД із застосуванням сучасних приладів та випробувального обладнання.




До списку новинВпередНазад