Новини

Теруправлінням Держгірпромнагляду завершено спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 9 квітня поточного року у Херсоні з 23-річною працівницею магазину продовольчих товарів ФОП Тараїлов К.Б.

Тіло дівчини було виявлено наступного дня у підсобному приміщенні магазину. За висновком судово-медичної експертизи, вона загинула внаслідок протиправних дій інших осіб, а саме, постраждалу було задушено.

За матеріалами розслідування, 9 квітня працівниця була на своїй робочій зміні. Того ж дня магазин, з метою вирішення робочих питань, відвідували і його власники. Вони залишили об'єкт близько 16 години. О 23 годині іншій продавчині, яка зазвичай змінювала постраждалу, зателефонував диспетчер Управління державної служби охорони та повідомив, що магазин не здано під охоронну сигналізацію, а мобільний телефон чергової зміни не відповідає на дзвінки. Змінна працівниця, у свою чергу, телефоном повідомила про це власника магазину.

Через декілька хвилин знову зателефонували зі служби охорони та повідомили, що за інформацією мобільного наряду міліції, який виїхав на об'єкт, вхідні двері зачинені на замок, а світло в приміщені магазину вимкнено. Приватний підприємець вирішив відкласти з'ясування проблеми до наступного дня, оскільки, за його словами, постраждала неодноразово забувала свій телефон у магазині та не виставляла об'єкт на сигналізацію.

10 квітня дружина власника та змінна працівниця прибули до магазину і, відчинивши двері, побачили безлад та відсутність деяких товарів. Викликавши міліцію вони продовжили огляд приміщень і у підсобці виявили постраждалу без ознак життя.

Комісія зі спеціального розслідування нещасного випадку прийшла до висновку, що 9 квітня, у період з 16 до 19 години, до магазину зайшли невідомі особи та, з метою пограбування, задушили продавця. Чому дівчина у час небезпеки не скористалася тривожною радіокнопкою виклику УДСО не з'ясовано. Особи, дії або бездіяльність яких призвели до нещасного випадку, будуть встановлені за результатами кримінального провадження.

Даний нещасний випадок визнано пов'язаним з виробництвом, оскільки смерть потерпілої настала в результаті вбивства невідомою особою під час виконання трудових обов'язків в робочий час та на робочому місці.

Власник магазину, у якого працювала постраждала, відмовився брати участь у роботі спеціальної комісії та підписувати акти зі спецрозслідування нещасного випадку. Через це батьки загиблої не зможуть отримати законні виплати від Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. Окремий лист за цим фактом, а також матеріали спеціального розслідування направлено до прокуратури Суворовського району м.Херсон.




До списку новинВпередНазад