Новини

Комісія теруправління Держгірпромнагляду у Вінницькій області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі тяжким наслідком, який стався 3 квітня 2014 року з люковим транспортного цеху ТОВ «Гніванський гранітний кар'єр» Шаповалом Миколою Дмитровичем (дата народження: 4 квітня 1980 року).

Шаповал М. Д. виконував роботи по завантаженню залізничних піввагонів. Згідно пояснення Шаповала М.Д., знаходячись з лівої сторони потяга перед металевими сходами здійснював огляд піввагонів, не підіймаючись на майданчик і не здійснював огляд піввагонів зверху. Проходячи по сходах, по встановленому маршруті руху пішоходів, він не став, а пішов в напрямку тунелю.

При проході вздовж вагонів Шаповал М.Д. наблизився на небезпечну відстань до піввагонів, що рухались. В цей час він відчув поштовх по ногах та впав. Внаслідок падіння ліва нога Шаповала М.Д. потрапила під колесо піввагона і була травмована. Потерпілого доставили в Тиврівську центральну районну лікарню.

Комісія зі спеціального розслідування, вивчивши матеріали розслідування, встановила, що причинами настання нещасного випадку є:

1. Невиконання посадових обов'язків — не здійснення належного контролю за дотриманням працівниками вимог інструкцій з охорони праці.

2. Невиконання вимог інструкції з охорони праці — пересування на ділянці залізничної ходової колії № 7 не по встановленому маршруті руху пішоходів і наближення до рухомого складу потягу на відстань ближче 1 м.

За результатами розслідування нещасного випадку комісією встановлено, що Шаповал Микола Дмитрович отримав травму на території підприємства під час виконання своїх трудових обов′язків, тому даний нещасний випадок визнано таким, що пов'язаний з виробництвом, на нього складається акт форми Н-1.

Особами, дії чи бездіяльність яких призвели до настання нещасного випадку, є:

1. Шевчук Василь Костянтинович — майстер транспортного цеху ТОВ «Гніванський гранітний кар′єр», який не здійснював належний контроль за дотриманням працівниками виконання вимог інструкцій з охорони праці.

2. Шаповал Микола Дмитрович — люковий транспортного цеху ТОВ «Гніванський гранітний кар'єр», який рухався на ділянці залізничної ходової колії № 7 не по встановленому маршруті руху пішоходів і наблизився до рухомого складу потягу на відстань ближче 1 м.

Крім того, керівникам структурних підрозділів потрібно з працівниками ТОВ «Гніванський гранітний кар'єр» провести позаплановий інструктаж з питань охорони праці з доведенням обставин, причин та наслідків нещасного випадку

Прес-служба територіального управління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад