Новини
Під час засідання колегії, що відбулося учора, було констатовано: кількість нещасних смертельних випадків, пов'язаних із виробництвом, порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилась майже на половину.
Якщо тоді на виробництвах області постраждало тринадцятеро осіб, то нині семеро. Зростання рівня смертельного травматизму допущено в автомобільному транспорті, будівництві, соціально-культурній сфері.
За звітний період не зафіксовано нещасних випадків на підприємствах лісової галузі, енергетики, житлово-комунального господарства, виробництва виробів з деревини, газової промисловості, машинобудування, рибного господарства, видавничої справи, легкої промисловості.
Під час детального обговорення роботи тер управління у першому кварталі було звернуто увагу на те, що інспекторським складом вживалися конкретні заходи щодо дотримання безпеки на підприємствах області та посилення профілактики виробничого травматизму.
Водночас завданням номер один на наступний квартал має стати вжиття заходів щодо підвищення ефективності наглядової роботи державних інспекторів та приведення показників наглядової діяльності до рівня середніх по Службі.
Серед низки прийнятих рішень колегії — організація й проведення семінар-нарад за участю представників Чернівецького експертно-технічного центру, обласних структур освіти, на яких слід розглянути питання щодо безпечної експлуатації котелень у дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах та належної підготовки їх матеріально-технічної бази до нового опалювального сезону, забезпеченні кваліфікованими операторами.

А з урахуванням факту настання смертельного випадку в авотомобільній галузі, територіальне управління Держгірпромнагляду в Чернівецькій області планує вживати заходи щодо налагодження співпраці з органами ДАІ та Укртрансінспекцією з питань профілактики та недопущення смертельних нещасних випадків внаслідок дорожньо-транспортних пригод на підприємствах усіх галузей господарювання, зокрема наїздів транспортних засобів на працівників на дорогах загального користування та виробничих територіях.




До списку новинВпередНазад