Новини
Таке рішення прийнято на колегії територіального управління за результатами розгляду дотримання умов дозволу підприємствомяке, яке зареєстроване в м. Києві.

На засіданні проаналізовано стан охорони праці на об'єкті будівництва (майданчик елеватора ПАТ «Вирівське хлібоприймальне підприємство» Сумської області) та результати перевірки, проведеної у зв'язку з нещасним випадком зі смертельним наслідком. Факти засвідчили грубі порушення вимог безпеки під час виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.

Зокрема, під час розслідування з'ясовано: проектна документація на будівництво неякісно розроблена; допущені до роботи з підвищеною небезпекою працівники без навчання, інструктажу та перевірки знань, не забезпечений контроль за дотриманням працівниками технологічних процесів, правил поводження з машинами, механізмами, використанням засобів колективного та індивідуального захисту тощо.

Під час перевірки об'єкта будівництва встановлено: зони постійно діючих небезпечних виробничих факторів не огороджено; технологічні отвори у перекритті не закриті суцільним настилом або огородженнями; роботодавцем не призначені посадові особи відповідальні за організацію і безпечне виконання робіт на висоті; відсутні конкретні проектні рішення із забезпечення безпеки праці тощо.



Враховуючи зазначені фактори ризику для робітників ТОВ «Бікор», начальник територіального управління Юрій Бобер наголосив: «Ми зобов'язані анулювати дозвіл і ніяких компромісів не має. Ми не можемо і не маємо права наражати людей на потенційну небезпеку на їх робочому місці».


Довідка:

У жовтні 2013 року на будівництві елеватора з переміщення зерна пшениці на території ПАТ «Вирівське хлібоприймальне підприємство» (с. Білани, Білопільського району Сумської області) електрозварник ТОВ «Бікор», перетинаючи технологічну площадку, провалився у неналежним чином закритий технологічний отвір. Внаслідок отриманої травми помер.

Прес-служба територіального управління



До списку новинВпередНазад