Новини

Держгірпромнаглядом України 13 травня 2014 року було створено комісію з розслідування технічних причин аварії, пов'язаної з використанням газу в побуті, яка сталася у житловому будинку м. Миколаєва. Для більш детального з'ясування обставин та причин вибуху у житловому будинку також призначено експертну комісію.

За результатами роботи комісій буде складено акт розслідування технічних причин виникнення аварії, пов'язаної з використанням газу в побуті, та надіслано до Кабінету Міністрів України.

Наразі основною робочою версією розслідування є самогубство мешканця будинку. Підставою для цього став телефонний дзвінок сусідки з квартири № 132, нині загиблої, до аварійно-диспетчерської служби за чотири хвилини до вибуху з повідомленням про запах газу у квартирі № 136. До матеріалів розслідування додано запис цієї розмови, яка перервалася через вибух, що підтверджує версію комісії про наявність витоку газу, утворення газоповітряної суміші небезпечної концентрації, яка призвела до подальшого вибуху.

Нагадаємо, 12 травня 2014 року о 12 год. 54 хв. у Миколаєві у житловому будинку по вул. Лазурна, буд. 40 внаслідок аварії зруйновано три останні поверхи будинку третього під'їзду та постраждало одинадцять осіб, з них семеро зі смертельними наслідками.




До списку новинВпередНазад