Новини

Баштові крани — джерело підвищеної небезпеки

Трагічна статистика нещасних випадків на будівництві, пов'язаних з експлуатацією вантажопідіймальних механізмів, вкотре доводить, що баштові крани — це не лише символ сучасної будівельної індустрії, а джерело потенційної небезпеки, що створює загрозу життю (здоров'ю) як працівників так і пересічних громадян.

Нагадаємо, 17 травня 2014 року приблизно о 20 год. у Харкові на території будівельного майданчика ПАТ «Курязький домобудівельний комплекс», що на пр. Перемоги, 59, впав баштовий кран на два продуктових кіоски, внаслідок чого постраждало шестеро людей. З них 19-річна студентка, яка здійснювала покупки, загинула на місці події. Ще дві жінки (продавці кіосків) від отриманих травм померли в лікарні.

20 березня поточного року на будівництві житлово-офісного комплексу, що в Дарницькому районі м. Київа, під час ведення будівельних робіт перекинувся баштовий кран КБ-403. Внаслідок аварії кранівниця отримала травми, несумісні з життям.

З метою запобігання подібним випадкам Держгірпромнагляд доручив територіальним органам провести інформаційно-роз'яснювальну роботу з власниками кранів КБ-403 усіх модифікацій щодо причин падіння кранів та необхідності проведення їх позачергового експертного обстеження.

Саме тому, 22 травня у територіальнному управлінні Держгірпромнагляду у Волинській області запланована зустріч із представниками суб\'єктів господарювання, котрі є власниками вищезазначених вантажопідіймальних механізмів. Керівникам підприємств будуть вручені листи-приписи, якими їх зобов'язано у термін до 01 липня 2014 року провести позачергові експертні обстеження ходових рам баштових кранів на предмет виявлення та усунення дефектів зварних швів, тріщин у металоконструкціях тощо.




До списку новинВпередНазад