Новини

У територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Київській області та м. Києві відбулося засідання колегії, на якому підбито підсумки роботи за перший квартал поточного року та визначено завдання подальшої роботи.

Провів засідання колегії та проаналізував роботу управління у першому кварталі 2014 року начальник територіального управління. Участь у колегії взяли начальник ДП «Київський ЕТЦ», головний технічний інспектор праці ЦК профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування, головний експерт умов праці Київської ОДА.

Так, у першому кварталі на підконтрольних підприємствах Київщини травмовано 97 працівників, з них загинуло 8 осіб. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року загальний травматизм знижено у Києві на 32% ( 2014 р. — 74, 2013 р. — 109), у Київській області на 48% (2014 р. — 23, 2013 р. — 44).

По галузях найбільше травмовано в соціально-культурній сфері — 38 осіб, у будівництві -13, в агропромисловому комплексі — 11, у машинобудуванні та на транспорті — по 9.

Коефіцієнт частоти загального травматизму знижено на 29% порівняно з аналогічним періодом 2013 року (0,05/0,07), а коефіцієнт тяжкості травмування — на 18%.

Найбільш травмонебезпечною галуззю залишається будівництво, де смертельно травмовано три працівника ( у 2013 — 0). У машинобудуванні, енергетиці, котлонагляді та у сферах СКС та АПК смертельно травмовано по одній особі. Головними причинами випадків травматизму є організаційні.

За результатами цьогорічних спеціальних розслідувань (51) з'ясовано, що 16 нещасних випадків стались на підприємствах з високим ступенем ризику; 10 — на підприємствах середнього ступеня та 25 — на підприємствах незначного ступеня ризику.

За звітний період теруправлінням проведено 22 всебічні перевірки. Під час перевірок суб'єктів господарювання та їх виробничих об'єктів виявлено понад 14 тисяч порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. До суду щодо тимчасової зупинки виробництва чи виконання робіт надіслано 111 позовних заяв, в результаті здійснено 215 призупинок експлуатації обладнання та видів робіт. До прокуратури надіслано матеріали на 17 посадових осіб про порушення ними вимог законодавства про охорону праці.

Фахівцями теруправління притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення безпечного ведення робіт понад тисячу працівників і посадових осіб підприємств, з них 357 керівників.

З метою подальшого вдосконалення державного нагляду, забезпечення комплексного управління системою охорони праці на підприємствах рішенням колегії зобов'язано керівний склад теруправління проаналізувати стан виробничого травматизму за звітний період та в подальшому заслуховувати на колегіях керівників підприємств, на яких є зростання рівня травматизму.

Окрім того, на колегії наголошено на необхідності вирішення пріоритетних завдань на наступний квартал, а саме: постійний контроль за безпечним використанням балонів з газом, експлуатацією атракціонної техніки, авто-газозаправних пунктів без проектної документації, газопроводами зі строком експлуатації понад 40 років, застарілого обладнання хімічного виробництва, мікробіологічної промисловості, аміачних холодильних установок; технічним станом баштових кранів на будівельних майданчиках в умовах щільної забудови та тих, які тимчасово не працюють, тощо.




До списку новинВпередНазад