Новини

На даний час державними інспекторами промислової безпеки та охорони праці перевірено 7 із 42 наявних в області дитячих оздоровчих закладів. Теруправлінням Держгірпромнагляду виявлено 42 порушення нормативно-правових актів з охорони праці.

Зокрема, у деяких закладах вичерпано термін проведення навчання з питань охорони праці керівників та посадових осіб; не проводиться стажування працівників, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою (електриків, операторів котелень, операторів каналізаційно-насосних станцій), відсутні програми проведення стажування. Нерідко інструкції з охорони праці не повною мірою визначають вимоги до працівників, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою, а до їх виконання допускаються особи, які не мають фахової підготовки. Разом з тим, порушень, які могли б призвести до анулювання дозволів, не виявлено.

Крім того, посадові особи територіального управління взяли участь у 4 нарадах з підготовки оздоровчих закладів області до сталої роботи у літній оздоровчий період, які проводились державними адміністраціями обласного та районного рівнів.

Інспектори Держгірпромнагляду також увійдуть до складу робочих груп з контролю за підготовкою до курортно-туристичного сезону закладів відпочинку та оздоровлення, які зараз створюють райдержадміністрації області.




До списку новинВпередНазад