Новини

Спеціальна комісія теруправління Держгірпромнагляду у Житомирській області завершила розслідування нещасного випадку з тяжким наслідком. Під час виконання робіт 2 квітня верстатник деревооброблювальних верстатів отримав ампутацію лівої кисті.

Провівши розслідування нещасного випадку, комісія встановила організаційні причини його настання, а це: залучення до роботи працівників не за спеціальністю (професією), а саме залучення до виконання робіт у виробничих процесах деревообробної промисловості працівника, який не має відповідної професійної підготовки за професією «верстатник», допуск до роботи без навчання та перевірки знань з охорони праці та невиконання посадових обов'язків. У зв'язку із виявленими порушеннями законодавства про охорону праці фізичну особу-підприємця попереджено про необхідність негайного зупинення експлуатації верстату стрічкопильного горизонтального моделі ВСГ-1000, повздовжнопильного ПП та торцювального моделі ЦП4. Матеріали щодо заборони експлуатації вищезазначеного обладнання направлені до суду для прийняття відповідного рішення.

За результатами перевірки директору підприємства було вручено припис на усунення виявлених порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто фізичну особу-підприємця.

Прес-служба теруправління




До списку новинВпередНазад