Новини

Комісія територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області завершила спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався 1 березня 2014 року з оператором котельні філії «Жмеринський маслозавод» ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Гуляком О. В. (дата народження: 18 вересня 1979 року).

Нагадаємо, що 35-річного оператора близько 24.00 год. знайшли повішаним у приміщенні котельні підприємства.

За свідченнями працівників 01.03.2014 о 8 год. 00 хв. оператор котельні згідно графіка чергування приступив до виконання трудових обов'язків. Протязгом робочої зміни Гуляк О.В. переважно знаходився в приміщенні котельні, де його неодноразово бачили охоронники підприємства.

Близько 23 год. 30 хв. на прохідну філії «Жмеринський маслозавод» зателефонував головний інженер філії та попросив охоронника піти у приміщенні котельні та перевірити, що робить оператор котельні Гуляк О.В., так як він не відповідає на телефонні дзвінки. Зайшовши у приміщення котельні, охоронник побачив Гуляка О.В., який висів на льняній мотузці між паровим котлом ДКВР 4/13 та водяним економайзером ЕП-142.

Згідно з лікарським свідоцтвом про смерть Жмеринського районного відділення Вінницького обласного бюро судово-медичної експертизи від 03.03.2014 №15, смерть Гуляка О. В. настала від механічної асфіксії від стиснення органів шиї петлею при повішанні.

Згідно з постановою про закриття кримінального провадження Жмеринського РВ УМВС України у Вінницькій області від 20.03.2014 кримінальне провадження за фактом самогубства гр. Гуляка О.В. Закрите у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 КПК України.

В зв'язку з тим, що смерть Гуляка О. В. настала внаслідок самогубства даний нещасний випадок не визнається таким, що пов'язаний з виробництвом.

Прес-служба територіального управління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад