Новини

Роботу керівництва ПАТ «Кривбасзалізрудком» по створенню безпечних умов праці на підприємстві визнано недостатньою та такою, що не в повній мірі відповідає вимогам законодавства.

Таке рішення було прийнято на засіданні колегії Криворізького гірничопромислового територіального управління за результатами планових всебічних перевірок стану охорони праці, промислової безпеки та використання надр на виробничих об'єктах ПАТ «Кривбасзалізрудком».

З початку поточного року інспекторський склад державних інспекцій нагляду у гірничорудній промисловості та за охороною надр перевіряли стан промислової безпеки та умов праці на шахтах ім. Леніна, «Гвардійська», «Октябрська» та «Родіна». Результати даних перевірок обговорювались членами колегії теруправління в присутності технічного директора, головних фахівців комбінату та технічних керівників і головних фахівці шахт.

Першочергово обговорювались причини допущення зростання рівня травматизму на підприємстві. З початку року на шахтах комбінату травмовано 19 працівників проти 11 за аналогічний період минулого року у тому числі два зі смертельним наслідком, коли за такий же період 2013 не допущено жодного.

Підіймались питання виконання графіків заміни або модернізації стаціонарного обладнання на найближчі 5-10 років та своєчасного проведення експертного обстеження обладнання, яке відпрацювало встановлений термін експлуатації. Обговорювались причини невиконання графіків ремонтних робіт в стволах шахт, зокрема заміни водовідливних ставів на шахтах ім. Леніна та «Гвардійська». Разом з тим відкритим залишається питання комплектації, у відповідності до штатного розкладу, персоналом з обслуговування підйомних, водовідливних установок та служби головних енергетиків.

На контролі державних інспекторів етапи впровадженню в дію проекту «Комплексів шахтного аварійного оповіщення «Весна Ш-1» та забезпечення маркшейдерських та геологічних служб приборами, інструментами та устаткуванням для найбільш якісного геолого-маркшейдерського забезпечення гірничих робіт.

Члени колегії зосередили увагу на якості ведення розслідувань нещасних випадків згідно з вимогами чинного законодавства, відповідно якість контролю за виконанням заходів, розроблених по результатами даних розслідування. Торкнулись порядку проведення навчання та інструктажів з питань охорони праці, особливо у працівників, що виконують роботи з підвищеної небезпеки.

По завершенню колегії перед керівництвом ПАТ «Кривбасзалізрудком» поставлено завдання своєчасно виконати прийняті на колегії рішення. по усуненню порушень вимог нормативних актів з охорони праці, та проінформувати про їх виконання державну інспекцію нагляду у гірничорудній промисловості Криворізького гірничопромислового теруправління.




До списку новинВпередНазад