Новини

Криворізьке гірничопромислове територіальне управління розпочало планову всебічну перевірку стану охорони праці та промислової безпеки Гірничого департаменту ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Протягом трьох тижнів члени комісії а це інспектори всіх структурних підрозділів теруправління спільно з технічними інспекторами профспілок гірників і металургів, представниками прокуратури та органів місцевого самоврядування, фахівцями Криворізького воєнізованого гірничо-рятувального загону, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві перевірятимуть структурні підрозділи шахтоуправління та гірничо-збагачувального виробництва підприємства.

На зустрічі з керівним складом підрозділів даного департаменту, яка відбулась перед початком перевірки, перший заступник начальника Криворізького гірничопромислового теруправління Олександр Кононенко обґрунтував цілі та завдання, які стоять перед перевіряючими, та зауважив: «Зважаючи на той факт, що ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» працює не лише за українськими стандартами і регулярно практикує в своїй діяльності європейські аудити з охорони праці, для інспекторів Держгірпромнагляду передовсім важливо виконання і дотримання державного законодавства в сфері охорони праці».

В свою чергу, начальник державної інспекції нагляду у гірничодобувній промисловості Борис Останков більш детально зупинився на графіку та умовах проведення перевірки.Визначив пріоритетні напрямки серед яких, безпека гірничих робіт, функціонування служби охорони праці, робота з підрядними організаціями, тощо. Акцентував увагу присутніх на контролі порушень, які спровокували нещасні випадки на споріднених підприємствах, а особливо виконання заходів по недопущенню подібного.

Результати перевірки заплановано розглядати на розширеному засіданні за участі всіх учасників всебічної перевірки та керівників перевіряємих структурних підрозділів.

Довідка:

До складу шахтоуправління ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг» входять: шахта ім. Артема, шахта «Прохідницька», гірничий цех, дробильно-сортувальна фабрика.

В складі гірничо-збагачувального виробництва: гірничо-транспортний підрозділ (рудоуправління, дробильні фабрики, гірничотранспортний цех), дробильно-збагачувальний підрозділ (дробильна фабрика, рудозбагачувальні фабрики, цех шламового господарства).




До списку новинВпередНазад