Новини

Комісіями територіального управління на завершальній стадії опалювального сезону проведено планові всебічні перевірку щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у комунальних підприємствах «Березнекомуненергія» та «Рівнерайкомуненергія» Рівненської районної ради.

Під час обстежень особлива увага зверталась на експлуатацію об'єктів котлонагляду та газового господарства.

Виявлено близько 80 порушень чинного законодавства з охорони праці, характерними з яких є:

— не проведено дострокове технічне опосвідчення водогрійного котла у зв'язку з проведенням ремонту із застосуванням зварювання основних елементів котла;

— не проводиться перевірка справності дії запобіжних клапанів котлів у період їх роботи короткочасним «підривом»;

— не забезпечено утримання у справному стані водогрійних котлів, а саме: має місце пошкодження ізоляції котла, значна виразкова корозія поверхонь нагріву;

— на окремих елементах котлів та трубопроводів відсутня теплоізоляція;

— не проводилися у поточному році регулювання обладнання ШГРП і перевірка параметрів спрацювання запобіжних клапанів;

— не проведена належна підготовка роботи з хімічного очищення внутрішніх поверхонь нагріву труб котлів, вони виконувались без оформлення наряд-допуску або розпорядження;

— не огороджені (не ізольовані) струмовідні частини пускової апаратури, які перебувають під напругою;

— порушуються терміни проведення навчально-тренувальних занять з обслуговуючим персоналом газової служби підприємства на знання плану локалізації та ліквідації можливих аварій в системі газопостачання тощо.

Керівникам підприємств запропоновано розробити заходи щодо усунення виявлених порушень чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки, а також належно підготуватися до безпечного проведення опалювального сезону 2014-2015 років.

За результатами перевірки видано шість приписів щодо усунення виявлених порушень, до адміністративної відповідальності притягнуто шість посадових осіб.

Виконання приписів перебуває на контролі у територіальному управлінні.

Довідка: протягом останніх двох років аварії і нещасні випадки під час проведення опалювального сезону теплопостачальними організаціями області не ставались.

Прес-служба територіального управління




До списку новинВпередНазад