Новини

Під час весняно-польових робіт

виявлено порушення вимог безпеки

Інспекторським складом теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області протягом березня-травня проведені планові перевірки щодо дотримання вимог безпеки під час виконання весняно-польових робіт у 26 суб'єктів господарювання агропромислового комплексу, в т.ч. 5 фермерських господарствах.

Під час перевірки виявлено, що не у всіх господарствах належним чином проведена робота з організації та безпечного виконання весняно-польових робіт. Зокрема, посадові особи та члени постійно діючої комісії з перевірки знань працівників з питань охорони праці не пройшли навчання та перевірку знань у встановленому порядку (СВК «Прип'ять» Ратнівського району, СВК «Дружба» Турійського району).

Не на всі професії і види робіт розроблені інструкції з охорони праці, не всі інструкції переглянуті у встановлені терміни, форма ряду інструкцій не відповідає вимогам «Положення про розробку інструкцій з охорони праці» (ФГ «Волиньагроком» Горохівського району, ТзОВ «Кріс-Віт Україна» Луцького району).

До роботи з підвищеною небезпекою допускаються працівники, які не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці (ТзОВ «Кріс-Віт Україна» Луцького району, СВК «Зоря» Рожищенського району, СВК «Мрія» Маневицького району, ПОСП «Русь» Горохівського району, СВК «Дружба» Турійського району).

У СВК «Зоря» Рожищенського району чотири трактори не обладнані електростартерним запуском двигуна з кабіни водія і не пройшли чергового технічного огляду.

Рухомі частини сільськогосподарських машин не огороджені захисними кожухами, що забезпечують безпеку обслуговуючого персоналу (СВК «Дружба Турійського району, СВК «Зоря» Рожищенського району).

За результатами перевірок на усунення виявлених порушень роботодавцям видано приписи та в актах попереджено про необхідність негайного зупинення робіт, машин, механізмів, устаткування. Відповідно до цього керівники сільгосппідприємств видали накази, якими заборонили виконання робіт та експлуатацію сільськогосподарської техніки.

За допущені порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 17 осіб, з них 4 перших керівники.

Довідка: у поточному році випадків травмування працівників під час проведення комплексу весняно-польових робіт не зареєстровано.




До списку новинВпередНазад