Новини

Теруправлінням Держгірпромнагляду завершено спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, що стався 24 березня поточного року на річковому судні БТ-632, ТОВ «Транссервісгрупп ЛТД» у м. Херсон.

Внаслідок пожежі, що виникла у двох нижніх побутових каютах (капітана-механіка та кают — компанії судна), загинули змінний капітан судна 1966 р.н. та сторонній громадянин, який перебував на території плавзасобу разом з капітаном. За висновком судмедекспертизи, причиною смерті обох чоловіків стало отруєння чадним газом. На момент загибелі люди були у стані алкогольного сп'яніння.

За результатами розслідування, увечері, 23 березня, постраждалі проводили час разом і капітан дозволив сторонньому громадянину залишитися на ніч в одній з кают. Вночі у цьому приміщенні виникла пожежа, яка згодом перекинулася до каюти, де перебував капітан. Той намагався залишити побутовий відсік буксиру, але через велику концентрацію диму у приміщенні та, враховуючи вміст алкоголю в організмі, не зміг цього зробити і задихнувся чадним газом.

Згідно з технічним висновком дослідно-випробувальної лабораторії Управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Херсонській області, пожежа на буксирі БТ-0632 сталася внаслідок необережного паління сторонньою особою, яка перебувала у стані алкогольного сп'яніння та не контролювала свої дії.

Місце та час вживання потерпілими алкогольних напоїв комісією зі спеціального розслідування не встановлено.

Серед причин нещасного випадку — порушення постраждалим працівником трудової і виробничої дисципліни та невиконання посадових обов'язків. Також з'ясовано, що на підприємстві не забезпечено належного функціонування системи управління охороною праці, зокрема, щодо вчасного проведення інструктажів з працівниками підприємства, не розроблена програма проведення вступного інструктажу тощо.

Нещасний випадок із змінним капітаном-механіком судновим ТОВ «Трансервіс Групп ЛТД» визнано пов'язаним з виробництвом, згідно з Порядком розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. На стороннього громадянина, який також загинув на судні, дія цього Порядку не поширюється.




До списку новинВпередНазад