Новини
Під час засідання колегії підбито підсумки роботи теруправління Держгірпромнагляду у Хмельницькій області протягом першого кварталу 2014 року та визначено пріоритетні напрями роботи щодо удосконалення наглядової діяльності у галузі промислової безпеки та охорони праці.

Під час колегії зазначалося, що протягом І кварталу 2014 року Протягом І кварталу 2014 року на підприємствах Хмельниччини зменшилась загальна кількість нещасних випадків, порівняно із І кварталом 2012 року на 15 випадків, а саме травмувалось 26 осіб проти 41-ї. Кількість нещасних випадків із смертельним наслідком залишилася на рівні аналогічного періоду минулого року. Зокрема, за січень-березень 2014 року смертельно травмовано 3 особи проти — 3.



Зниження смертельного травматизму відбулось в галузях: гірничорудна і нерудна промисловість, будівництво та сільське господарство на 1 випадок.

Ріст смертельного травматизму спостерігається в соціально-культурній сфері, пошті та зв'язку і лісовому господарстві на один випадок.



Відповідно аналізу смертельного травматизму нещасні випадки сталися внаслідок організаційних причин — 2, з психофізіологічних причин — 1.

Впродовж І кварталу працівниками теруправління проведено 20 спеціальних розслідувань, з яких 15, за результатами спеціальних розслідувань, визнано такими, що пов`язані з виробництвом.



Здійснюючи нагляд за створенням на підконтрольних підприємствах безпечних умов праці, впродовж І кварталу 2014 року на підконтрольних підприємствах проведено 619 обстежень. Кількість випадків призупинення (зупинення, обмеження) виробництва, виконання робіт (за рішенням суду) 16, кількість направлених до адміністративного суду позовних заяв щодо призупинення 17. За ігнорування вимог безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 339 працівників, з яких 111 перших керівників. Виявлено 5 839 порушень нормативних актів з охорони праці, з яких усунуто 4856.

Загалом колегія вирішила, що всі заходи, заплановані на перший квартал 2014 року, виконано. За результатами роботи колегії ухвалено низку рішень, спрямованих на удосконалення державного нагляду та підвищення рівня промислової безпеки та охорони праці в області.



До списку новинВпередНазад