Новини

29 квітня 2014 року відбулося засідання колегії територіального управління Держгірпромнагляду, на якому розглянуто питання «Про підсумки роботи територіального управління Держгірпромнагляду у Тернопільській області у І кварталі 2014 року та завдання про подальше вдосконалення наглядової діяльності у сфері промислової безпеки та охорони праці».

З доповіддю виступив начальник відділу Віктор Андрійчук.

Виступили Петро Гичка, Михайло Бойко, Богдан Підгайний, Михайло Лаба.

Взяти до відома, що основні завдання, які визначено Держгірпромнаглядом на 1 квартал 2014 р., територіальним управлінням виконано.

Вказати начальнику державної інспекції нагляду в промисловості та за об'єктами підвищеної небезпеки Віктору Мовчану на недостатню ефективність державного нагляду, що призвело до зростання рівня смертельного виробничого травматизму на піднаглядних підприємствах.

Звернути увагу начальника державної інспекції нагляду в АПК, СКС, на транспорті та зв'язку Петра Гички на зростання кількості нещасних випадків із смертельним наслідком у сільському господарстві.

Начальникам державних інспекцій Віктору Мовчану, Петру Гичці, начальнику відділу Віктору Андрійчуку:

проаналізувати стан виробничого травматизму та наглядової діяльності за 1 квартал 2014 року, заслухати на засіданнях колегій територіального управління керівників підприємств, на яких зріс рівень травматизму, у тому числі смертельного;

за результатами аналізу розглянути питання щодо притягнення до відповідальності посадових осіб територіального управління, які не вжили дієвих заходів щодо поліпшення наглядової та профілактичної роботи, що призвело до підвищення рівня виробничого травматизму на піднаглядних підприємствах та у разі необхідності запланувати перевірки суб'єктів господарювання, на яких допущено зростання рівня виробничого травматизму.

Строк: травень 2014 року.

Взяти на контроль організацію та проведення заходів з реалізації у 2014 році Указу Президента України «Про День охорони праці» від 18.08.2006 № 685 та поінформувати управління нормативно-правового та юридичного забезпечення Держгірпромнагляду України про їх виконання.

Строк: до 16 травня 2014 року.

Вжити заходів з безумовного дотримання вимог Служби щодо виявлення та фіксування в актах розслідування нещасних випадків причинно-наслідкових зв'язків між порушеннями вимог законодавства про охорону праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки або експлуатації (застосування) устаткування підвищеної небезпеки, на які видано дозвіл, та причинами нещасних випадків, а також анулювання виданих Держгірпромнаглядом та його територіальними органами дозволів у випадках, визначених законодавством.

Строк: впродовж 2014 року.

Начальникам державних інспекцій Петру Гичці, ВікторуМовчану:

провести семінар-наради за участю Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, на яких розглянути питання щодо безпечної експлуатації котелень у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах та належної підготовки їх матеріально-технічної бази до нового опалювального сезону.

Строк: червень-липень 2014 року.

начальнику державної інспекції Петру Гичці:

вжити заходів щодо налагодження співпраці з органами ДАІ та Укртрансінспекції з питань профілактики та недопущення смертельних нещасних випадків внаслідок дорожньо-транспортних пригод на підприємствах усіх галузей господарювання, зокрема наїздів транспортних засобів на працівників на дорогах загального користування та на виробничих територіях;

про проведену роботу поінформувати відділ нагляду на транспорті та у зв'язку для підготовки відповідної довідки та її винесення на розгляд на апаратній нараді керівних працівників Держгірпромнагляду.

Строк: II квартал 2014 року.

Начальнику державної інспекції Віктору Мовчану:

з метою недопущення у подальшому порушень, зазначених у Поданні Генеральної прокуратури України за результатами проведеної у 2013 році перевірки з питань додержання законів у сфері охорони та використання надр, забезпечити надання до центрального апарату Держгірпромнагляду інформації про результати перевірок надрокористувачів, під час яких виявлено порушення законодавства та нормативно-правових актів, що тягнуть за собою припинення або анулювання спеціальних дозволів на користування надрами.

Строк: постійно.

З метою недопущення аварій баштових вантажопідіймальних кранів КБ-403:

забезпечити дієвий державний нагляд за їх технічним станом та безпечною експлуатацією.

Строк: постійно.

Поінформувати власників кранів КБ-403 усіх модифікацій про причини руйнувань ходових рам кранів. У разі необхідності вимагати у власників зазначених кранів проведення позачергового експертного обстеження та технічного огляду зазначених кранів, а також виведення їх з експлуатації.

Строк: до 1 червня 2014 року.

Про вжиті заходи щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним кварталом, інформувати управління нагляду в металургії, машинобудуванні, енергетиці, будівництві та котлонагляду Держгірпромнагляду України.

Строк: впродовж 2014 року.

Головному спеціалісту-юрисконсульту Оксані Маслюх::

провести аналіз матеріалів, що надійшли від правоохоронних і контролюючих органів протягом 2012-2013 років. Результати аналізу надати управлінню нормативно-правового та юридичного забезпечення Держгірпромнагляду України.

Строк: до 1 червня 2014 року.

Начальнику відділу Віктору Андрійчуку:

проаналізувати стан роботи з анулювання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Результати аналізу надати відділу науково-технічного забезпечення Держгірпромнагляду України.

Строк: до 1 червня 2014 року.

Встановити контроль за своєчасним висвітленням на веб- сайті територіального управління у розділі «Оперативна інформація» даних про нещасні випадки (аварії) на виробництві (у рубриці «Травматизм»), а також висновків спеціальних розслідувань (у рубриці «Результати розслідувань»).

Строк: постійно.




До списку новинВпередНазад