Новини

Стан вентиляційних установок каналізаційно-насосних станцій на підприємствах житлово-комунального господарства області розглядався під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

Заступник начальника теруправління Держгірпромнагляду у Кіровоградській області Віталій Заніздра доповів про заходи, спрямовані на запобігання випадків отруєння працівників шкідливими речовинами під час виконання газонебезпечних робіт на підконтрольних підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства «Дніпро-Кіровоград».

На підприємствах області функціонує 84 каналізаційно-насосних станції (КНС), порядкованих обласному бюджету та місцевим громадами. З них 71 обладнано вентиляційними установками. Однак лише 34 об'єкти (38 відсотків) відповідають правилам безпечної експлуатації.

На комунальному підприємстві «Новомиргородські муніципальні інженерні мережі» з п'яти встановлених вентиляційних установок не працює жодна; на КП «Енерговодоканал» (селище Смоліне) — жодна з чотирьох; на КВКП «Водограй» (селище Власівка Світловодського району) — жодна із встановлених трьох вентиляційних установок.

Відновлення та обладнання вентиляційними установками КНС потребує значних фінансових витрат. Виділення коштів передбачене програмами лише в ОКВП «Дніпро — Кіровоград», КП «Мала Виска Водоканал» та ін.

З метою запобігання нещасним випадкам та можливої заборони експлуатації каналізаційно-насосних станцій теруправління запропонувало розробити програми фінансування обладнання КНС вентиляційними установками.




До списку новинВпередНазад