Новини

Це відбулося сьогодні на базі одного із найбільших підприємств краю — «Чернівецькому хлібокомбінаті» за участю фахівців територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, представників Чернівецького обласного відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Чернівецької обласної ради профспілок, виробничників, спеціалістів з промислової безпеки та охорони праці.

«Відзначення Дня охорони праці в Україні — ще одна нагода привернути увагу суспільства до проблеми виробничого травматизму, — підкреслив під час зустрічі заступник начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області Іван Луцак. — І хоча динаміки виробничого травматизму останніх років засвідчує його постійне зниження, але всі ми добре розуміємо: на це впливають об'єктивні причини. Серед них — зниження виробничих потужностей регіону».

Так, за минулий рік на підприємствах області зареєстровано три нещасні випадки зі смертельним наслідками, що на половину менше, аніж зам аналогічний період попереднього року.

Найбільш небезпечними галузями економіки на Буковині залишаються: лісова галузь, сільське господарство, енергетика, будівельна галузь.

«Саме на ці галузі фахівці тер управління спрямовують особливу увагу, посилюючи профілактику виробничого травматизму на підприємствах через проведення розширених семінарів, наданні консультацій щодо провадження безпечного обладнання та технологій, організації конкурсів серед учнівської та студентської молоді», — додав Іван Луцак.

Під час зустрічі також було названо список підприємств регіону, на яких робота щодо створення здорових і безпечних умов працюючих ведеться належним чином. Серед них — ТОВ «Машзавод», ПАТ ЕК «Чернівціобленерго», ПАТ «Олійно-жировий комбінат», ТДВ «Трембіта» та інші.


Не останню рядок у цьому списку займає публічне акціонерне товариство

«Чернівецький хлібокомбінат». Досвід з організації промислової безпеки та охорони праці на підприємстві є показовим для інших підприємств міста та області. Багато років поспіль цей напрям роботи очолює Володимир Грязєв — начальник відділу охорони праці. Під час зустрічі його було нагороджено спеціальною грамотою територіального управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області — «за втілення у життя державної політики у сфері промислової безпеки та охорони праці».


Довідково: ПАТ «Чернівецький хлібокомбінат» з 2003 року входить до холдингу «Хлібні інвестиції». Загалом підприємство існує вже майже 60 років.

За останні роки тут модернізовано виробництво, суттєво оновлено обладнання, розширено асортимент продукції. Незмінними залишаються лише традиції якості. Торік кондитери і пекарі «Чернівецького хлібокомбінату» запустили у виробництво 30 нових видів продукції, а у 2014 році — вже дванадцять.

Загалом сьогодні в асортименті виробників понад сто сортів хліба, хлібобулочних і кондитерських виробів.

Днями підприємство визнали одним із лідерів рейтингу економічного розвитку міста «Визнання -2013» — спеціальної муніципальної відзнаки.

За своїми показниками «Чернівецький хлібокомбінат» став переможцем у номінації «Успішне промислове підприємство року».




До списку новинВпередНазад