Новини

На підприємствах, де відсутній виробничий травматизм, дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки повинно залишатися одним із першочергових завдань. Однак, незважаючи на наявність ризиків у процесі виробництва, на підприємствах не достатньо вживаються профілактичні заходи задля їх зменшення.

Державними інспекторами територіального управління проведено планову перевірку щодо дотримання вимог чинного законодавства з охорони праці та промислової безпеки у ПАТ «Рембуд», що знаходиться у м. Рівне.

Під час обстеження дільниці по виготовленню залізобетонних виробів виявлено близько 40 порушень:

— відсутній дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме, експлуатацію електроустановок з напругою понад 1000 В та вантажопідіймальних кранів і машин;

— не пройшли перевірку знань з питань охорони праці електротехнічні працівники, які виконують роботи в електроустановках;

— допущено експлуатацію газовикористовуючого обладнання з неробочими манометрами (розбите скло, відсутні стрілки);

— експлуатувались без проведення технічних оглядів вантажопідіймальні мостові крани, що керуються з підлоги тощо.

Причиною виявлених порушень є не забезпечення роботодавцем належного функціонування системи управління охороною праці, недостатній контроль за станом охорони праці у структурних підрозділах підприємства.

За результатами обстежень видано акт та припис, до адміністративної відповідальності притягнуто трьох посадових осіб, у тому числі директора ПАТ «Рембуд».

Прес-служба територіального управління




До списку новинВпередНазад