Новини

Посадовці теруправління зазначили, що основним нормативним документом з охорони праці для підприємств агропромислового комплексу є «Правила охорони праці у сільському виробництві» — НПАОП 01.0 -1.01-12. Саме в цьому документі містяться вимоги безпеки до виробничого обладнання, організації робочих місць, а також, вимоги безпеки під час одержання продукції тваринництва, вимоги щодо забезпечення працівників засобами індивідуального захисту тощо.

Також, було наголошено про необхідність перед початком весняно-польових робіт проведення з працівниками навчання та перевірки знань з охорони праці, інструктажів щодо дотримання вимог безпеки під час ремонту та експлуатації тракторів та інших сільськогосподарських машин.

Особливу увагу присутніх було привернуто до додержання вимог безпеки під час газонебезпечних та вантажопідіймальних робіт, експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.

Учасники засідання підкреслили важливість проведення в районах області семінарів — нарад за участі спеціалістів з охорони праці сільгосппідприємств, представників теруправління Держгірпромнагляду, державної сільгоспінспекції та відділення виконавчої дирекції Фонду в місті Чернігові. Присутні виказали думку про необхідність проведення таких семінарів також перед початком збирання врожаю та переводу великої рогатої худоби на літнє утримання в таборах.




До списку новинВпередНазад