Новини

Посадовими особами територіального управління протягом березня-квітня поточного року перевірено дотримання вимог безпеки під час експлуатації посудин, що працюють під тиском у лікарняних закладах області.

Під час обстежень з'ясовано, що усі перевірені заклади покращили стан використання медичного кисню та експлуатацію кисневих станцій і пунктів, які призначені для централізованої подачі кисню до лікувальних приміщень. Також варто зазначити, що лікувальні заклади області поступово переходять або планують перейти на використання більш безпечного обладнання та впровадження новітніх технологій для застосування кисню (кисневі концентратори, кріогенні циліндри), проводиться підготовка персоналу для обслуговування кисневого обладнання та виконано низку інших заходів щодо безпечного використання кисню та експлуатації посудин, що працюють під тиском.

Так, на даний час вже впроваджено користування концентраторами кисню у Демидівській, Рівненській центральних районних лікарнях та Рівненському обласному госпіталі інвалідів війни, а у центральній міській лікарні та пологовому будинку м. Рівне використовувались кріоциліндри. Приміщення кисневих пунктів забезпечені загально-обмінною і припливно-витяжною вентиляцією. Працівники, які виконують роботи на кисневих рампах пройшли навчання та перевірку знань в установленому порядку, забезпечені спецодягом, спецвзуттям та індивідуальними засобами захисту.

Технічний стан і безпечну дію посудин, що працюють під тиском у закладах контролюється відповідальними особами, які пройшли навчання та перевірку знань.

Відмітимо, що при лікарнях створені комісії з огляду будівель закладів та призначено відповідальних осіб за технічний стан і безпечну експлуатацію будівель.

Робота у даному напрямку продовжується.

Довідка: станом на 30.04.2014 перевірено: Рівненську обласну клінічну лікарню, Рівненську обласну дитячу лікарню, Березнівську центральну районну лікарню, Млинівську центральну районну лікарню, Сарненську центральну районну лікарню, Здолбунівську центральну районну лікарню, КЗ «Рівненський обласний онкологічний диспансер», ДЗ «Відділкова лікарня станції Рівне» ДТГО «Львівська залізниця», Міську дитячу лікарню м. Рівне, Пологовий будинок м. Рівне.

Усі заклади мають заключні договори на постачання балонів з медичним киснем з ТзОВ «Березнетеехгаз ЛХЗ» або ТзОВ «Львівкисень» (це підтверджується паспортами якості газоподібного медичного кисню), постачання медичного кисню проводиться централізовано, транспортом постачальника.

Більшістю закладів отримали дозволи на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, а саме: посудин, що працюють під тиском 0,05 МПА, решта — заключили договори з ДП «Рівненський ЕТЦ» і завершують роботу по їх отриманню.

Фахівцями ТОВ «Поліпром» регулярно проводяться перевірки герметичності систем киснепостачання.

Прес-служба територіального упраління




До списку новинВпередНазад