Новини

Відбулося урочисте спільне засідання

з нагоди Дня охорони праці

29 квітня у залі профспілкових курсів Федерації профспілок Волинської області відбулося святкове спільне засідання з нагоди Дня охорони праці. В урочистому засіданні взяли участь працівники теруправління Держгірпромнагляду у Волинській області, представники органів місцевої влади, духовенства, Федерації профспілок області, ДП «Волинський експертно-технічний центр», управління виконавчої дирекції ФССНВ, ветерани системи Держгірпромнагляду, обласного об'єднання роботодавців, громадської організації Волинського об'єднання ветеранів, інвалідів та потерпілих на виробництві «Захист», студенти — майбутні спеціалісти з охорони праці кафедри безпеки життєдіяльності Луцького національного технічного університету, керівники та працівники підприємств, установ та організацій області, засоби масової інформації. Захід розпочався молебнем за загиблих на виробництві та вшанування їх пам'яті хвилиною мовчання.

На засіданні присутніх привітав заступник начальника теруправління Держгірпромнагляду Віталій Кондратюк. Зокрема він наголосив, що «Вже восьмий рік поспіль в Україні проводяться заходи з нагоди відзначення Дня охорони праці, мета яких — привернути увагу суспільства, органів державної влади, керівників підприємств та організацій усіх форм власності до вирішення питань охорони праці, забезпечення реалізації конституційних прав громадян на належні здорові та безпечні умови праці».

Також у виступі акцентовано увагу на тому, що сьогодні пріоритетом у роботі територіального управління є профілактика виробничого травматизму. Проведення планових заходів державного нагляду (контролю), інформаційно-роз'яснювальна робота сприяють більш відповідальному ставленні роботодавців до виконання своїх обов'язків, визначених у Законі України «Про охорону праці». Про це свідчить зниження рівня як загального так і смертельного виробничого травматизму на підприємствах, в установах та організаціях області.

В ході урочистостей за успіхи у вдосконаленні роботи з питань промислової безпеки та охорони праці, вагомий внесок у створення безпечних та нешкідливих умов праці територіальне управління висловило подяку керівникам та кращим спеціалістам з охорони праці підприємств області: керівнику служби охорони праці ТзОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» Киричук О.З., голові правління ПрАТ «Едельвіка» Переходьку Ю.А., директору СГПП «Дружба» Луцького району Здрилюк В.С., заступнику голови правління з охорони праці ПАТ «Луцьк Фудз» Сігарьову І.А., інженеру з охорони праці ПАТ «Теремно Хліб» Сироватці В.І., заступнику директора з охорони праці ПАТ «Нововолинський ливарний завод» Савкіній Л.П., інженеру з охорони праці ТзОВ «ВОГ РІТЕЙЛ» Чучмаю М.Б., інженеру з охорони праці ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» Барсукову Є.М., начальнику служби охорони праці Волинської дирекції ПАТ «Укртелеком» Байді П.П.

Участь у засіданні взяли представники Автомайдану та Правого сектору.




До списку новинВпередНазад