Новини

Криворізьке гірничопромислове територіальне управління нагадує про необхідність бути обережними під час користування газом у побуті і не нехтувати правилами безпечного користування газовими приладами. Особливо з приходом спекотних літніх днів.

При користуванні проточними водонагрівачами та двоконтурними опалювальними приладами з відведенням продуктів згорання в димохід, при підвищенні температури зовнішнього повітря, характерним явищем стає відсутність тяги або наявність зворотної тяги в димових та вентиляційних каналах житлових будинків. У результаті продукти згорання природного газу не викидаються через димохід, а надходять у приміщення, де встановлений газовий прилад. Це може призвести до нещасних випадків.

Для нормальної роботи газових приладів необхідно забезпечити вільний доступ свіжого повітря у приміщення. Для цього приміщення повинно бути обладнано:

— вікном з кватиркою (уразі відсутності традиційних кватирок, необхідним є влаштування віконних провітрювачів);

— витяжним вентиляційним каналом, який знаходиться у верхній частині кімнати;

— решіткою або підрізом в нижній частині дверей.

Підкреслюємо, що користування газовими приладами за відсутності тяги категорично заборонено. Перевірити наявність тяги у вентиляційному каналі можливо прикладенням папірця до решітки вентиляційного каналу.

Також кожен споживач повинен знати, що:

— після заселення у квартиру або житловий будинок перед початком користування газовими приладами необхідно пройти інструктаж з безпечного використання газу в управлінні газового господарства;

— неможна залишати без нагляду працюючі газові прилади;

— забороняється самовільно втручатись в систему газопостачання.




До списку новинВпередНазад