Новини
У зв'язку з порушеннями вимог законодавства про охорону праці під час виконання робіт підвищеної небезпеки ПрАТ «Фірма Бакалія» анульовано дозвіл №121.14.68 від 28.03.2014. Роботу керівництва з охорони праці визнано незадовільною.

Дане рішення прийнято на колегії теруправління, під час якої розглянуто матеріали комісії спецрозслідування нещасного випадку із смертельним наслідком, що стався 28 березня поточного року з працівником ПрАТ «Фірма Бакалія», основні порушення, які були виявлені у ході проведення позапланової перевірки на підприємстві та виконання заходів, розроблених спецкомісією.

Рішенням колегії рекомендовано ПрАТ «Фірма Бакалія» посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною на підприємстві. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками підприємств вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час організації та виконання робіт з підвищеною небезпекою.

Зобов'язано керівництво ПрАТ «Фірма Бакалія» забезпечити відповідність матеріально-технічної бази вимогам законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці. Збільшити суму коштів, які виділяються на охорону праці у відповідності до Закону України «Про охорону праці». Чітко визначити (розподілити) функції, обов'язки, відповідальність інженерно-технічних працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання, автомобілів з відображенням в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці, технологічних інструкціях. Привести у відповідність до вимог правил документацію по безпечній експлуатації котлів, електроустановок, газового господарства.

Також провести щорічний технічний огляд технологічних транспортних засобів та їх реєстрацію в теруправлінні Держгірпромнагляду. Посилити контроль за складуванням вантажів. Розробити графік технічного обслуговування системи газопостачання та об'єктів. Забезпечити постійний контроль на підприємствах проходження працівниками медичного огляду та передрейсового медичного огляду водіїв тощо.



До списку новинВпередНазад