Новини

З нагоди всесвітнього Дня охорони праці за спільної підтримки теруправління Держгірпромнагляду та Кіровоградської міської ради відбувся семінар-нарада для керівників і спеціалістів з питань охорони праці підприємств обласного центру й Кіровоградського району. Серед учасників заходу — заступник начальника тер управління Віталій Заніздра, начальник управління економіки міськради Олена Осауленко, завідувач сектору з питань охорони праці управління з питань надзвичаних ситуацій департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Алла Баніра, керівники структурних підрозділів територіального управління, представники державного підприємства «Кіровоградський експертно-технічний центр» та інших структур.

Відкриваючи захід, заступник начальник теруправління Віталій Заніздра зазначив: тема безпеки праці залишається актуальною багато років, оскільки стосується збереження головних цінностей — людського життя і здоров'я. Посадовець наголосив, що державна політика в галузі охорони праці залишається незмінною і має на меті поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища. Аби привернути увагу до проблем галузі, за ініціативи Міжнародної організації праці в Україні 28 квітня відзначатимуть Всесвітній День охорони праці. Він проходитиме під гаслом: «Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві» і включатиме низку заходів, які проходитимуть за участі фахівців та широкого кола громадськості.

Серед питань, які обговорювали учасники зустрічі, — практичний досвід роботи служб з охорони праці на підприємствах ПАТ «Гідросила», обласного комунального підприємства «Дніпро-Кіровоград», ТОВ «Герметик», Кіровоградських магістральних електричних мереж. Колектив обласної універсальної бібліотеки імені Д. Чижевського презентував книжкову виставку літератури, яка сприяє формуванню свідомого ставлення до культури безпеки праці. У фойє та залі міської ради працювали виставки спеціальних засобів індивідуального й колективного захисту працівників.

По закінченню теоретичної частини учасники семінару-наради отримали вичерпні відповіді на свої запитання та взяли участь у практичному занятті з надання першої медичної допомоги на тренажері «Фантом». Кожен гість отримав від організаторів заходу примірник журналу «Довідник спеціаліста з охорони праці».




До списку новинВпередНазад