Новини

28 квітня відбулося розширене засідання з нагоди Дня охорони праці. Святковий захід під гаслом «Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві» пройшов за участю представників Федерації профспілок області, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, Об'єднання роботодавців області, Вінницького експертно-технічного центру, працівників та спеціалісті територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області.

Під час засідання зазначалось, що для подальшого покращення ситуації з питань охорони праці, умов праці, зменшення виробничого травматизму та професійних захворювань, попередження загибелі працівників в усіх галузях економіки регіону необхідно пропагувати ідею безпечних і здорових умов праці, вести цілеспрямовану роботу по закріпленню та розвитку відповідального ставлення працюючих за додержанням нормативних актів з охорони праці, в комплексі вирішувати питання подолання проблем у даній сфері діяльності.

До відзначення Дня охорони праці у 2014 році в області був розроблений відповідний план заходів. Протягом квітня на регіональному, галузевих та виробничих рівнях були створені оргкомітети, опрацьовані відповідні заходи та затверджені робочі плани їх виконання. У кожному районі області було проведено інформаційно-консультативні семінари з питань охорони праці для фахівців і спеціалістів суб'єктів господарювання.

В області пройшли і заходи по вшануванню пам'яті загиблих на виробництві — панахиди. Надано матеріальну допомогу сім'ям загиблих на виробництві та інвалідам праці. Проводиться конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».

Всі ці заходи спрямовано на збереження та оздоровлення трудового потенціалу Вінниччини, підвищення працездатності та функціональних можливостей працівників, на поліпшення економічного стану в області, зниження ризику виробничого травматизму, професійних захворювань та аварій на виробництві, що сприятиме зменшенню видатків з державного бюджету на їх ліквідацію та відшкодування шкоди потерпілим на виробництві.

Під час розширеного засідання було відзначено почесними грамотами 33 працівники органів влади, підприємств, установ та організацій, які проводять активну роботу щодо забезпечення належних умов праці та зниження рівня виробничого травматизму.

Прес-служба теруправління

Держгірпромнагляду у Вінницькій області




До списку новинВпередНазад