Новини
Котовським відділом нагляду за промисловою безпекою і охороною праці теруправління Держгірпромнагляду в Одеській області в квітні поточного року проведена перевірка стану промислової безпеки і охорони праці спортивно-оздоровчого табіру «Південний Буг», який розташовано в с.м.т. Саврань Одеської області.
Під час перевірки було виявлено 26 порушень вимог нормативно-правових актів з питань охорони праці.
Чимало недоліків було виявлено в електрогосподарстві. Так, немає випробованих засобів захисту з електробезпеки; електроінструмент та кабелі-подовжувачі не проходять періодичну перевірку 1раз на 6 місяців; монтаж електрообладнання бойлеру в будиночках для відпочинку виконаний без заземлення; не забезпечено технічний огляд електроустановок (немає протоколів заміру опору заземлюючих провідників).
В дитячому закладі не створено комісію із загального огляду будівель і споруд, яка призначається наказом та має проводити огляди два раза в рік; будинки та споруди, що мають видимі аварійні ознаки та не експлуатуються, не мають попереджувальних плакатів щодо їх безпечності.
Недостатньо дбають у спортивно-оздоровчому таборі про безпечний відпочинок дітей: всі ворота для гри в футбол не закріплені стаціонарно, а це може призвести до серйозних травм дітей.
За результатами перевірки керівнику закладу видано акт перевірки та припис щодо усунення недоліків в установлені терміни.
До адміністративної відповідальності притягнуто директора табору.



До списку новинВпередНазад