Новини

За ініціативи Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації спільно з Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Сумській області 20 грудня 2013 року проведено семінар-нараду з питань дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці, пожежної безпеки, безпеки дорожнього руху, на якому зроблено аналіз діяльності служб охорони праці управлінь агропромислового розвитку районних державних адміністрацій, сільськогосподарських та переробних підприємств області за 11 місяців 2013 року.

Основне завдання даного заходу — впровадження єдиної науково-технічної політики в галузі охорони праці, збереження життя і здоров'я працівників агропромислового комплексу області, забезпечення виконання підприємствами та організаціями визначених законодавством вимог з охорони праці, пожежної безпеки, безпеки дорожнього руху, сприяння реалізації заходів безпечного ведення сільськогосподарського виробництва, експлуатації технічних засобів і обладнання у відповідності до технічних вимог. Саме на цих питаннях і зосередили увагу учасників семінару-наради виступаючі.

Враховуючи сучасні вимоги щодо здійснення серйозної організаційної профілактичної роботи з охорони праці, підводячи підсумки, головуючий на заході заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації запропонував його учасникам більш серйозно зосередитись на деяких важливих питаннях.

Спеціалістам, відповідальним за охорону праці провести спільно з керівниками підприємств, виробничих підрозділів додаткові заняття з поглиблення знань законодавчих актів з охорони праці, пожежної безпеки, безпеки дорожнього руху. На кожному підприємстві провести наради з питань дотримання і виконання чинного законодавства.

Спеціалістам з охорони праці на підприємствах, при необхідності запросити відповідні служби, аби визначити об'єкти, механізми і обладнання, які несуть потенційну небезпеку здоров'ю і життю працюючих і вжити заходів щодо запобігання нещасним випадкам.

При складанні колективних угод на 2014 рік передбачити всі заходи поліпшення умов праці на підприємстві. Звернутися до голів районних державних адміністрацій з пропозицією розглянути у 2014 році на засіданнях колегій при голові райдержадміністрації питання стану охорони праці, пожежної безпеки, безпеки дорожнього руху за звітний період.

У заході взяли участь спеціалісти служб охорони праці управлінь агропромислового розвитку районних державних адміністрацій, керівники та спеціалісти з охорони праці сільськогосподарських та переробних підприємств, відповідальні особи за електрогосподарства, головні інженери та голови профспілкових комітетів сільськогосподарських і фермерських підприємств.




До списку новинВпередНазад