Новини

Сьогодні, 28 квітня на колегії теруправління Держгірпромнагляду у Донецькій області підбили підсумки проведення у 2014 році в Донецькій області заходів до Дня охорони праці.

На засіданні колегії були присутні начальники інспекцій та заступники начальника теруправління, представники Донецької облдержадміністрації, ДТЕК, ДП «Донецький експертно-технічний центр», обласної організації роботодавців, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, управління Держсанепідемслужби, центрального штабу ДВГРЗ та обласного відділення Національної служби посередництва і примирення. Очолив колегію начальник територіального управління В'ячеслав Король.

За ініціативи Міжнародної організації праці понад 100 країн світу відзначають 28 квітня Всесвітній День охорони праці. Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 р. він відзначається щорічно і в нашій державі. Девізом 2014 року за рекомендацією МОП обрано «Безпека праці та здоров'я під час використання хімічних речовин на виробництві». Метою заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб'єктів господарювання, громадських організацій до проблеми збереження життя і здоров'я працівників та формування культури охорони праці.

У рамках заходів, запланованих Організаційним комітетом, проводились тематичні колегії та зустрічі з трудовими колективами, відкриті уроки для школярів та студентів. Розпочато прийом робіт традиційного регіонального конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». А 26 квітня у Свято-Преображенському кафедральному соборі пройшла літургія в пам'ять загиблих на виробництві. Також членами організаційного комітету на місцях при проведенні Тижня охорони праці проводились роз'яснення, щодо актуальності акції: сьогодні хімічні речовини і їх сполуки є одними з основних шкідливих факторів, як у повсякденному житті людини, так і на виробництві. Крім того, у цьому році Держгірпромнагляд підтримав ініціативу журналу «Промислова безпека» проведення всеукраїнського фестивалю анімаційних та відеофільмів «Безпечна праця 2014».

«Під час проведення цього року заходів з нагоди Дня охорони праці зроблено не мало. Однак наша робота з удосконалення ефективності державного нагляду, підвищення рівня промислової безпеки та охорони праці, попередження нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань не обмежується проведеною акцією, а має бути продовжена протягом усього року», — зазначив Геннадій Кирик, заступник начальник теруправління.

А кульмінацією святкування Дня охорони праці стане нагородження 30 травня переможців конкурсу дитячого малюнка.




До списку новинВпередНазад