Новини
На цьому наголосив під час семінару для працівників підприємств та організацій Спілки споживчих товариств Хмельницької області начальник відділу АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області Вадим Франко. Система управління охороною праці (СУОП) являє собою багатоступеневий механізм унеможливлення травмування робітників. У той же час вона вимагає від кожного чіткого виконання своїх посадових обов'язків. Для побудови культури охорони праці на виробництві необхідно запровадити таку систему управління, яка б забезпечувала постійний контроль керівного персоналу та діяльність середньої виробничої ланки, а керівництву вищої ланки на практиці демонструвати, що безпечні та здорові умови праці — один із пріоритетів на виробництві, — підкреслив він.



Зазначено, що низька організація і недостатній нагляд з боку керівників і спеціалістів підприємств, особливо середньої ланки, які безпосередньо організовують і беруть участь у виробничому процесі, стають причинами травмування працівників. Зокрема, згідно аналізу смертельного травматизму за 2016 рік, з організаційних причин сталося 100% нещасних випадків, які часто виникають внаслідок відсутності системи, яку можна порівняти із досконалою роботою годинника, коли кожна людина — від першого керівника підприємства до звичайного працівника чітко виконує власні функції. Дотримуватись вимог безпеки та охорони праці повинні усі, чи то продавець у магазині, чи то кухар в ресторані.



Звернуто увагу учасників семінару на те, що з метою створення на підприємстві безпечних і нешкідливих умов праці та зниження рівня виробничого травматизму необхідно розробляти та реалізовувати комплекс організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та профілактичних заходів, спрямованих в першу чергу на поліпшення умов праці працівників. Забезпечувати своєчасне усунення причин, що призводять до нещасних випадків чи професійних захворювань.


На завершення Вадим Франко надав відповіді на усі поставлені запитання присутніх.



До списку новинВпередНазад