Новини
Зміни в законодавстві стосовно оплати праці — питання, які найбільше цікавили керівників, головних економістів та головних бухгалтерів підприємств та організацій Спілки споживчих товариств Хмельницької області.

Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Хмельницькій області Людмила Огойко роз'яснила учасникам семінару зміни в законодавстві стосовно підняття мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року.



Фахівець Управління наголосила, що роботодавець повинен нарахувати зарплату в сумі не меншу ніж 3200 грн — якщо виконана місячна (годинна) норма праці. Дотримання цієї норми є обов'язковим незалежно від того, яка система оплати праці використовується (ч. 4 ст. 3 Закону про оплату праці). У разі коли зарплата нарахована в меншому розмірі, ніж 3200 грн (без урахування виплат, передбачених ч. 2 ст. 31 Закону про оплату праці), потрібно здійснити доплату до розміру мінімальної зарплати. У місяцях, у яких періодичної виплати не було (наприклад, це може бути квартальна премія), і зарплата нарахована в сумі меншій, ніж 3200 грн, теж здійснюють доплату до мінімальної зарплати. Якщо норму праці не виконано, то гарантований мінімум розміру зарплати визначають пропорційно. Ідеться про випадки, коли працівник працює на умовах неповного робочого часу або він не виконав місячної (годинної) норми праці через те, що хворів або був у відпустці, або ж працівника прийнято на роботу (чи звільнено) посеред місяця. Для внутрішніх сумісників гарантований мінімальний розмір зарплати забезпечують окремо за основним місцем роботи й за сумісництвом, пропорційно відпрацьованому часу.

Під час форуму звернуто увагу на збільшення розмірів фінансових санкцій, які передбачені статтею 265 Кодексу законів про працю України. Наголошено, що з першого січня поточного року внесено зміни в статтю 265 КЗпП України, де запроваджено штрафи для підприємств за два нових види порушень, що стосуються проведення перевірок Державною службою України з питань праці. Зокрема, за недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні підприємству доведеться сплатити 3 мінімальних зарплати (9600 грн.). За недопущення до проведення перевірки з питань «тіньового працевлаштування», створення перешкод у її проведенні — 100 мінімальних зарплат (320 000 грн.).



Присутніх найбільше цікавили питання щодо нарахування зарплати за відпрацьований неповний робочий місяць(день), доплати за роботу в несприятливих умовах та підвищеного ризику для здоров'я, за роботу в нічний та надурочний час, за роз'їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат.

Порушувалось питання щодо системи оплати праці, яка встановлена в колективному договорі за погодженням з профспілковим комітетом. На що доповідач зазначила, що у колдоговорах чи інших угодах є прив'язка саме до мінімальної зарплати, тому необхідно у тримісячний термін їх переукласти та внести відповідні зміни з прив'язкою тарифної сітки до прожиткового мінімуму.

Через велику кількість запитань та брак часу Людмила Огойко на завершення зазначила, що фахівці Управління Держпраці завжди відкриті до співпраці, тому отримати консультацію з питань трудового законодавства можна через соціальну мережу, поштою та індивідуально по телефону.



До списку новинВпередНазад