Новини
Якщо працівник має 30 календарних днів невикористаної відпустки за період прогулу, то роботодавець зобов'язаний виплатити працівникові компенсацію за дні невикористаної відпустки в день звільнення.

У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — інваліда з дитинства підгрупи А I групи (ч. 1 ст. 24 Закону «Про відпустки»).

Ця норма поширюється на всі випадки звільнення, в т.ч. за прогул. Тому при звільненні за прогул працівнику має бути виплачена компенсація за невикористану щорічну відпустку.

Відповідно до п. 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. №100, виплата компенсації за невикористані відпустки провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю виплати компенсації за невикористані відпустки.

У разі, якщо працівник має 30 календарних днів не використаної відпустки за період до прогулу, роботодавець зобов'язаний виплатити працівникові компенсацію за дні невикористаної відпустки в день його звільнення.

Порядок розрахунку компенсації у разі наявності прогулу протягом всього розрахункового періоду. У такому разі нарахування має здійснюватись з установлених йому в трудовому договорі тарифної ставки, посадового (місячного) окладу. Іншого порядку розрахунку середньої заробітної плати немає.


Джерело «Дебет-Кредит»



До списку новинВпередНазад