Новини
Управління Держпраці у Хмельницькій області провело інформаційно-роз'яснювальну роботу серед виконавчих органів міських рад міст обласного значення, які отримали право здійснювати контроль за дотриманням законодавства про працю.

Начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков особисто провів зустрічі з відповідальними особами з нагляду та контролю за додержанням трудового законодавства міських рад міст обласного значення, де сконцентрована найбільша кількість суб'єктів господарювання та проживає 50% населення області.



Метою зустрічей стало налагодження співпраці між Управлінням Держпраці та виконавчими органами міських рад міст обласного значення для ефективного здійснення делегованих повноважень останніми у сфері контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення підприємств, установ і організацій, що перебувають у їх функціональному підпорядкуванні.



«З першого січня 2017 року органи місцевого самоврядування отримали право перевіряти додержання законодавства про працю та зайнятість населення. Це право їм делеговано завдяки Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 р. №1774-VIII. Виконавчі органи міських рад міст обласного значення та об'єднання територіальних громад зможуть перевіряти будь-які підприємства, установи та організації, як комунальних так і інших форм власності, а також фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Закон про місцеве самоврядування закріплює за ними право проводити перевірки і накладати штрафи, але реалізувати це право виконавчі органи зможуть лише після затвердження відповідного Порядку проведення перевірок і накладення штрафів. Прийняття якого очікується найближчим часом», — зазначив Олексій Глушаков.



Наприкінці січня Управлінням Держпраці у Хмельницькій області спільно з Хмельницькою облдержадміністрацією заплановано проведення наради для представників об'єднань територіальних громад щодо їх повноважень в частині здійснення контролю за дотриманням трудового законодавства підприємствами, установами і організаціями, що перебувають у їх функціональному підпорядкуванні.



До списку новинВпередНазад