Новини
Фахівцями відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Хмельницькій області, за участі Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань проведено семінар щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці під час навчально-виховного процесу у Дунаєвецькій загальноосвітній школі №3 (м. Дунаївці).

Під час семінару проаналізовано стан виробничого травматизму в Україні, Хмельницькій області та Дунаєвецькому районі. Зроблено акцент на випадках травмування в закладах освіти. Роз'яснено Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Надання першої допомоги потерпілим у разі нещасного випадку.

Наголошено, що безпека працівників і учнів навчального закладу залежить від дотримання працівниками, які експлуатують газове обладнання, технології виконання робіт та інших нормативних документів з питань охорони праці.

Наголошено на забезпечені відображення питань охорони праці при виконанні робіт підвищеної небезпеки в посадових інструкціях, інструкціях з охорони праці, а також проведені щорічного навчання з питань охорони праці та безпечного ведення робіт з підвищеною небезпекою для посадових осіб та працівників закладу.

За результатами зустрічі вирішено керівництву посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною в школі. Забезпечити дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці. Посилити контроль за організацією та проведенням медичних оглядів працівників певних категорій.



До списку новинВпередНазад