Новини
Чи можна скорочувати роботу на умовах неповного робочого часу перед святковим днем на 30 хв, а не на одну годину за 40-годинного тижня? На це питання відповіли фахівці Мінсоцполітики.

У Мінсоцполітики зазначили, що за статтею 53 КЗпП напередоднi святкових i неробочих днiв (ст. 73 КЗпП) тривалiсть роботи працiвникiв, крiм працiвникiв, зазначених ст. 51 КЗпП, скорочується на одну годину як за п'ятиденного, так i за шестиденного робочого тижня.

Згiдно зi ст. 56 КЗпП неповний робочий час (неповний робочий день або неповний робочий тиждень) установлюється за угодою мiж працiвником та роботодавцем й оплата в такому разi провадиться пропорцiйно до вiдпрацьованого часу або залежно вiд виробiтку. На умовах неповного робочого часу працюють також i працiвники-сумiсники.

Тому норма ст. 53 КЗпП поширюється на працiвникiв, якi працюють за п'ятиденним чи шестиденним робочим тижнем з установленою законодавством нормою робочого часу. Для працiвникiв, якi працюють на умовах неповного робочого часу, ця норма не застосовується, тобто тривалiсть їхньої роботи напередоднi святкових i неробочих днiв не скорочується.


Джерело



До списку новинВпередНазад