Новини
На запитання чи поширюється дія нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки на об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, Роман Чернега, під час онлайн-прийому, який відбувся 14 грудня 2016 року, зазначив, що стаття 18 Закону України «Про охорону праці » встановлює імперативну норму: об'єднання відповідно до цього закону та свого статуту зобов'язане забезпечувати належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна, що належить співвласникам.

Зазначено, що статтею 4 цього закону встановлено, що господарче забезпечення діяльності об'єднання може здійснюватися власними силами об'єднання або шляхом залучення на договірних засадах суб'єктів господарювання.

Отже, якщо об'єднання співвласників багатоквартирних будинків не використовує найману працю під час виконання робіт або експлуатації машин і механізмів підвищеної небезпеки, спеціальний дозвіл не потрібен. Необхідно чітко дотримуватися вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.



До списку новинВпередНазад