Новини
Перед тим як вирушити в зону проведення антитерористичної операції військовослужбовці Військової частини А-1461 (м. Бережани) пройшли спеціальне навчання з перевезення небезпечних вантажів на базі Регіонального навчально-методичного центру Державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці».



Спеціалісти ДП «Подільський ЕТЦ» провели спеціальну підготовку з перевезення небезпечних вантажів тридцяти шістьом військовослужбовцям. Під час семиденного курсу навчання лектори ЕТЦ роз'яснили їм основні вимоги нормативно-правових актів, пов'язаних з перевезенням небезпечних вантажів. Прочитали лекції з питань, які стосуються видів транспортних засобів, способів перевезення, засобів утримання вантажу та обладнання, дій у разі аварійних ситуацій і пригод.

Окремими курсами роз'яснили вимоги безпеки під час перевезення небезпечних вантажів у цистернах та перевезення речовин і виробів 1 класу. До яких відносяться вибухові матеріали і речовини, які за своїми властивостями можуть вибухати, викликати пожежу з вибуховою дією, а також пристрої, що містять вибухові речовини і засоби підривання.



Перевірка знань військових відбулася у два етапи. Перший етап включив у себе перевірку знань внутрішньою комісією (до складу якої входять — керівник ЕТЦ, начальник Регіонального навчально-методичного центру ЕТЦ та викладач курсу). Після чого слухачі були допущені до другого етапу — складання іспиту в Обласній комісії, яка сформована із представників Регіонального сервісного центру МВС України в області.



Після успішної здачі екзамену військовослужбовці отримали відповідні посвідчення, що дасть їм право здійснювати перевезення небезпечних вантажів та дбати не тільки про безпеку наших громадян, знаходячись в зоні проведення АТО, а й про власну безпеку.



До списку новинВпередНазад